به گزارش ایسنا، کاوشگر پیشگام ایران، در آستانه دهه مبارک فجر، همراه با موجود زنده به فضا پرتاب شد.
تصاویر ویدئوی منتشره از پرتاب و بازگشت موفقیتآمیز «پیشگام»، با استفاده از سیستم تلهمتری از طریق دوربینهای نصب شده روی بدنه و داخل کاوشگر «پیشگام» فیلم برداری شده که مراحل مختلف پرتاب، جدایش پیشران و فاصله گرفتن آن از کره زمین را به خوبی نشان میدهد.
نخستین میمون فضانورد ایرانی با نام رسمی «پیشگام» و غیررسمی «آفتاب» پس از پرتاب به ارتفاع 120 کیلومتری زمین، در روز دوشنبه، به سلامت از یک سفر 16 دقیقهای زیرمداری به زمین برگشت. این میمون نخستین حیوان انسان نمای ایرانی است که مرزهای فضا را پشت سرگذاشت و با سفر تاریخی خود گشایشگر دروازههای فضا به روی دانشمندان کشورمان شد.
کاوشگر پیشگام از چهار بخش تشکیل شده است:
1- مجموعه موتور، متشکل از اجزای قفسه دم، بالکهای پایدار ساز، بلوک تنظیم ارتفاع،موتور و نازل
2- سکوی پرتاب برای پرتاب مجموعه
3- ایستگاههای زمینی برای برقراری ارتباط با کاوشگر و دریافت اطلاعات بصورت زمان واقعی
4- محموله که از اجزای کپسول زیستی سامانه خدمات (الکترونیک ، مخابرات و پردازش) جدایش سازه و بازیابی موجود زنده تشکیل شده است.
پرتاب موفقیتآمیز «پیشگام» به فضا، بازتاب گستردهای در رسانههای داخلی و خارجی و از جمله واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا را به دنبال داشت که ارسال کاوشگر پیشگام به فضا را برخلاف قطعنامه سازمان ملل متحد خوانده بود.
فاضلی، رییس سازمان فضایی ایران نیز در پاسخ به این واکنش، ماموریت کاوشگر «پیشگام» را کاملا صلحآمیز و یکی از مصوبات شورای عالی فضایی ایران دانست.
به این ترتیب و به اذعان یک موسسه بینالمللی در مقاله منتشر شدهاش، ایران جزء پنج کشور نوظهور در عرصه فضایی اعلام و تاکید کرده که ایران بالاترین نرخ رشد را در فعالیتهای فضایی تجربه کرده است.